Îmbălsămare

Îmbălsămare autorizată reprezintă procesul de tratament și conservare a corpului decedatului pentru a menține starea sa și a facilita ceremonia funerară. Acest proces este efectuat de către personal specializat și autorizat conform normelor și regulamentelor în vigoare.

Procedura îmbălsămării autorizate implică utilizarea substanțelor chimice, echipamentelor și tehnicilor adecvate pentru a preveni degradarea corpului și a menține o aparență cât mai naturală. Respectarea igienei și a normelor de sănătate publică este esențială, iar personalul specializat aplică măsuri stricte de precauție și sterilizare pentru a proteja atât ei înșiși, cât și familiile decedaților.

Îmbălsămare oferă un beneficiu emoțional și psihologic familiilor îndurerate, permițându-le să aibă o ultimă vedere asupra persoanei decedate și să își ia rămas bun într-un mod demn și respectuos. De asemenea, acest proces facilitează organizarea ceremoniilor funerare și permite familiilor să se concentreze pe procesul de înmormântare și pe procesul lor de întristare.